Yksilöllisten kuulonsuojauslaitteiden (IHPD) perheeseen kuuluvat sekä kertakäyttöiset korvatulpat ja yksilölliset korvatulpat, vastamelukuulokkeet asetetaan korvan päälle ja liitetään pään yli, joka menee päältä. Ne vähentävät ympäröivää melua kahden kuoren avulla, jotka peittävät käyttäjän korvat eristääkseen niitä.Tämäntyyppisellä ratkaisulla on tiettyjä etuja :

  • Helppokäyttöisyys: nopea suojaus ilman ilmeisiä riskejä.
  • Uudelleenkäytettävät ja jopa jakavat, jos ne puhdistetaan oikein: Työskentelyasemassa samat kuulokkeet voidaan jakaa työntekijäryhmän kesken.
  • Edullinen: Yksinkertainen kuulokeliitäntä maksaa 15 ja 35 euron välillä, mutta jotkut mallit voivat ylittää muutaman sadan euron.
  • Korkea vaimennus: vastamelukuulokkeet vähentävät 27dB (A): n ja 35dB: n (A)

Tällaisten etujen avulla on helppo nähdä, miksi monet ihmiset kääntyvät melunvaimennuskuulokkeisiin kaikentyyppisissä töissä meluisissa ympäristöissä joko ammattikäyttöön (metallurgia, ilmailu, rakentaminen jne.) tai henkilökohtaista ( puutarhanhoito, DIY, konsertit jne.)

Vastakuulokkeet eivät rajoitu ammattimeluun vaan niitä voidaan käyttää musiikkifestivaaleissa

Vaikka on kiistatonta, että tietyn käyttötarkoituksen vuoksi tällainen IHPD on riittävä, se näyttää sen rajat, kun se on välttämätöntä suojata melusta koko työpäivän ajan ilman rajoituksia.

Tarkastellaan lähemmin kolmea keskeistä ominaisuutta, jotka henkilökohtaisen suojavarustuksen (PPE) on tarjottava työntekijöidesi hyväksymiksi ja käyttämättömiksi: mukavuus, viestintä ja sopeutumiskyky.

Onko mukava käyttää kuppisuojaimia?

PPE joka ei ole mukava, työntekijänne ei käytä koko työpäivän ajan. Jos työntekijäsi ärsyttää niiden käyttö, se houkuttelee poistamaan kuulonsuojaimet. Kuulon menetyksen riski kasvaa huomattavasti, koska suojainta, jota ei käytetä 100% ajasta jona altistuu melulle, ei ole tehokas.

Mukavuus, kuulokkeissa alkaa näyttää niiden rajoitteita.

Kuulokkeiden paino

Valmistettu enimmäkseen ruostumattomasta teräksestä, PVC: stä ja muista kestävistä materiaaleista, passiivinen melunvaimennussuojain on keskimäärin 200-600 grammaa painava riippuen vaimennustasosta. Itse asiassa mitä suurempi teoreettinen vaimennus, sitä suurempi määrä vaahtoa tai nestettä tarvitaan eristykseen joka lisää painon nousua. Tämä paino voi tuntua alhaiselta kertakäyttöisessä, lyhyessä käytössä,ei kuitenkaan 8 tunnin päivän päättyessä.

Niin kutsutut "aktiiviset" melunväriset kypärät, joilla on yksi tai useampi mikrofoni, jotka on asetettu kuoreille, vahvistavat tai poistavat reaaliaikaisesti ympäröivän melun, ovat tämän raskaampia tämän sulautetun tekniikan takia. Tämä kasvaa, kun haluat viestiä melussa lisäämällä toista mikrofonia, paristoja jne.

Herkkä tasapaino eristeen ja puristuksen välillä

Kuulokkeiden on suojattava tehokkaasti meluisasta ympäristöstä käyttäjän jatkuvasti painetta. Itse asiassa pienin vuodot vähentävät merkittävästi suojauksen tehokkuutta lisäämällä riskin kuulovaurioita. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää kuulokkeita hattuun.

Tämän pysyvän tiivisteen ansiosta tuntuu paine tunne useita tunteja käytön jälkeen. Tämä epämiellyttävä tunne voi aiheuttaa käyttäjän irrotta- misen kuulokkeesta helpottamaan, mikä taas aiheuttaa kuulonvaaraa.

Kuulokkeet ääriäänissä

Kuppisuojaimien käyttö liittyy usein ääriolosuhteisiin. Itse asiassa se on ainoa suoja, jota voidaan käyttää toisena suojaimena tapauksissa, joissa kaksinkertainen kuulonsuojaus on välttämätöntä eli kun yhden tyyppinen asennettu suojain ei saa suojausta alle 80 dB: n kynnysarvon (A).

Toisaalta muuntyyppisissä äärimmäisissä olosuhteissa, kuten korkeassa lämpötilassa, tämä meluntorjuntakuulokkeiden suojausmenetelmä vaikuttaa käyttäjän mukavuuteen. Pehmusteiden aiheuttamat paineet korvalla aiheuttavat kosteuden ja lämmön kertymistä, jotka vaikeuttavat pitkäaikaista käyttöä hikoilemisen vuoksi.

Viestintä meluisassa ympäristössä

Mahdollisuus kommunikoida meluisissa ympäristöissä on eräs tärkeä vaatimus suojaimen valinnassa,että se soveltuu parhaiten työntekijöidesi tarpeisiin.

Tässä luokassa vastamelukuulokkeilla on laatuongelmia.

Korkea vaimennus ja tarve kommunikoida

Kuten aiemmin nähtiin,kuppisuojaimet heikentävät 27dB (A): n ja 35dB (A): n välillä ja sopivat ympäristöihin, joissa äänen voimakkuudet ovat korkeat. Ilman integroitua järjestelmää on vaikea kommunikoida normaalisti poistamattasuonjainta.

Jos kuulokkeet on otettu pois päältä kommunikoinnin vuoksi, kuulo on vaarassa.

EN 458 -standardin mukaan, jos työntekijäsi irrottaa kuulonsuojansa vain kahdeksi minuutiksi 8 tunnin työpäivän aikana, hänen suojauksensa tehosta häviää 25 prosenttia tehokkuudesta. Jos hän poistaa ne 2 tunniksi, tehokkuuden menetys kasvaa 75%.

Melusta riippuen, jos kuulosuojaus poistetaan vain lyhyeksi aikaa, sillä voi olla vakavia seurauksia kuuloon, kuten ERIS 35 -yksikön jäsen ilmoitti, joka käytti vastamelukuulokkeita ennen Cotral Lab -yksilölliseten kuulosuojaimien valitsemista :

"Laukaisusarjojen aikana olimme varustautuneet vastamelukuulokkein, joiden piti suojata meitä, mutta usein on ongelmia, jotka johtuvat laukauksesta väärään aikaan. [...] Harjoituksen aikana kranaatti räjähti ja sen jälkeen minä olen kärsinyt pysyvästä tinnituksesta."

Viestinnän tarpeisiin nähden kaikki meluratkaisut eivät ole yhtäläiset.

Sopeutumiskyky

Jos annat kaikille työntekijöillesi samanlaiset kuulosuojaimet on kuin antaa samankokoisten turvakengät kaikille: vain muutamat ihmiset ovat onnellisia. Sen varmistamiseksi, että työntekijät hyväksyvät ja käyttävät kuulonsuojaimia, heidän on vastattava heidän yksilöllisiin tarpeisiin.

Sopeutumiskyky meluisassa ympäristössä

Käyttämällä suojainta jolla on liian suuri vaimennus verrattuna ulkoiseen meluun, se suojaa haitallisilta ääniä vastaan, mutta samalla se eristää työntekijän turvallisuuden kannalta välttämättömistä äänistä, kuten palohälytyksistä, kuorma-autojen lähestymisestä ja myös koneista, joihin hän työskentelee.

Ottaen esimerkki työntekijästä logistiikkavarastossa, joka työskentelee meluisassa ympäristössä keskimäärin 90dB (A), jolle on annettu vastamelukuulokkeet, joiden suojaus on 30dB (A). Kuulokkeiden teoreettisen vaimennuksen vuoksi työntekijä kuulee ympäröivän melunsa 60dB (A): ssa ja havaitsee, että hän on liian suojattu.

Ylisuojaus voi olla yhtä vaarallinen työntekijöille kuin alisuojaaminen

Siksi on tärkeää ymmärtää työntekijöidesi melulle altistumisen taso, ennen kuin valitaan paras keino suojella heitä.

Yhteensopivuus muiden henkilösuojaimien kanssa

Vaikka on olemassa teoreettisia ratkaisuja henkilökohtaisten suojavarusteiden yhdistämiseen, vastamelukuulokkeiden ja muiden henkilökohtaisten suojavarusteiden yhteensopivuus voi olla ongelmallista riippuen yhdistelmästä (vastamelukuulokkeet + suojalasit, kypärä, päänauha + naamio jne.).

Ota PPE: n mukavuus huomioon, kun yhdistät ne niin, ettei kuulosuojaus vaarannu

Kaikissa tapauksissa mukavuuskysymys syntyy pitkässä käytössä, mikä vaikuttaa työntekijöiden henkilökohtaisten suojavarusteiden hyväksymiseen ja käyttöön.

Tutkimuksen päätelmät

Ajoittaiseen käyttöön tai äärimmäisissä olosuhteissa, joissa kommunikaatio ei ole välttämätöntä, kuulokkeet voivat olla käyttökelpoinen ratkaisu, ja ne ovat edullisempia kuin kertakäyttöiset korvatulpat niiden helppokäyttöisyyden vuoksi.Toisaalta jokapäiväiseen käyttöön, jossa viestintä on ratkaiseva parametri, on parempi tarkastella toisenlaista suojainta.

Kuinka valitset työntekijöillesi parhaimman kuulonsuojaimen?

Lukuisia ratkaisuja löytyy työntekijöiden suojaamiseksi. Punnitse kaikki käytettävissänne olevat vaihtoehdot ja ryhdy toimiin työperäisen kuurouden välttämiseksi yrityksessäsi lataamalla oppaamme.

Opas kuulonsuojaimen valintaan kahdeksassa avainkohdassa

 

Huomioi tämä artikkeli

3 1 1 1 1 1 Luokitus 3.00 (2 Ääntä)