Työelämän laatu (QWL) on yrityksille tärkeä strateginen painopiste. Tämä trendi liittyy siihen että poissaolot, burn-out jne ovat lisääntyneet, mutta myös siksi, että työntekijät ovat vähemmän sitoutuneita ja he idenfioituvat vähemmän yritykseen kuin aiemmin. Tämän ongelman korjaamiseksi kaikki yhtiöt, riippumatta niiden koosta, haluavat edistää työntekijöiden hyvinvointia ja työnantajan brändäysprosessia.

Stressi ja väsymys estävät työntekijän olemasta tehokas ja tuottava

Mitä on hyvinvointi työssä?

Maailman terveysjärjestön (WHO) määritelmän mukaan työhyvinvointi on "mielentila, jolle on ominaista tyydyttävä harmonia työntekijän taitojen, tarpeiden ja pyrkimysten välillä, ja toisaalta työpaikan rajoitteet ja mahdollisuudet".

Siksi on siis yksilöllinen tunne, joten hyvinvoinnin käsite on hyvin subjektiivinen, koska se riippuu kunkin yksilön käsityksestä ja tunteesta. Työhyvinvointi pyrkii suojelemaan yhtiön työntekijöiden fyysistä, moraalista ja sosiaalista terveyttä niin, että he kukoistavat.

Se kattaa työolosuhteisiin liittyvät tekijät, kuten:

  • Turvallisuus: vaaraalueet, palontorjunta ja sähköiset vaaratekijät ...
  • Työntekijän terveyden suojelu: lämmitys. Suojaus melulta, tupakasta, ensiapulaitteiden tarjoamisesta
  • Ergonomia: Työasemien suunnittelu lihatsen ja luuston ongelmien vähentämiseksi
  • Psykososiaaliset kysymykset: vähentävät stressiä, väsymystä ja kiusaamista työssä
  • Hygienia: wc, yleinen puhtaus ja puhtaanapito

Hyvinvointi työssä: mitkä ovat kysymykset?

Jos työnantajat ottavat yhä enemmän huomioon hyvinvoinnin, on olemassa useita asioita jotka on otettava huomioon:

  • Työhyvinvointi: Tavoitteena on, että työntekijät tuntevat olonsa hyvältä, ja tyytyväisiltä, kuin kotona.
  • Parantunut tuottavuus: Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että hyvinvointi työssä tuottaa parempaa tuottavuutta. Itse asiassa se vähentää poissaoloja ja lisää motivaatiota. Henkilöstöstä tulee entistä tuottavampia ja tehokkaampia.
  • Psykososiaalisten riskien vähentäminen: Työntekijät ovat vähemmän stressaantuneita, rentoja joka lisää tuottavuutta.
  • Kilpailukyky työmarkkinoilla: Työmarkkinat ovat erittäin kilpailtuja. Itse asiassa työntekijät eivät enää pelkää vaihtaa työpaikka, jos he eivät ole tyytyväisiä. Työntekijöiden vaihtuvuus kasvaa, mikä ei olehyvä yrityksen vakaudelle. Työolosuhteet auttavat säilyttämään työntekijät ja houkuttelemaan parhaita hakijoita. Tämä on erityisesti tavoite niille yrityksille, joissa on hyvä työskennellä Great Place to Work tai Top Employer.
  • Taloudelliset kysymykset: Mozart Consultingin tutkimus osoittaa, että työtyytymättömyys ja poissaolojen hinta on erittäin korkea, 12,600 euroa työntekijää kohden.

Parantunut työelämän laatu herättää työntekijöitä luovuuteen ja tuottavuuteen.

Nämä kysymykset ovat olennaisen tärkeitä yrityksen sujuvan toiminnan kannalta, sillä taloudellisen suorituskyvyn lisäksi ne mahdollistavat sosiaalisen suorituskyvyn, jossa työntekijät sitoutuvat, tekevät yhteistyötä ja kokevat tekevänsä mielekästä työtä.

Miten yritykset vastaavat näihin kysymyksiin

Yrityksillä on erilaisia keinoja vaikuttaa elämänlaatuun työssä positiivisesti.

Suojaa terveyttä ja turvaa työntekijöiden turvallisuus.

Niillä yrityksillä, joiden työntekijät ovat alttiina suurille riskeille, heidän hyvinvoinninsa turvaaminen koostuu niiden suojaamisesta ja heidän turvallisuudestaan. Tämä tarkoittaa henkilökohtaisten suojavarusteiden tarjoamista riskien torjumiseksi (turvakengät, omat kuulosuojaimet, käsineet jne.).

Antaa enemmän vapautta työntekijöilleen

Jotkut yritykset antavat työntekijöilleen valinnanvapauden, missä he työskentelevät ja työajan. Etätyön käyttöönotto antaa työntekijöille mahdollisuuden työskennellä kotona ja esimerkiksi työajan jakamiseen tarpeensa mukaan. Toimistotunnit tulevat myös joustavammiksi.

Siten yritys kuva paranee, ja se näyttää olevan joustava.

Uudelleenjärjestelytoimistot

Etätyön käytäntö on johtanut siihen, että monet yritykset uudistavat työtilojaan:

  • Lisää yhteisiä tiloja
  • Toimistot eivät enää kuulu vain hdelle henkilölle (jaetut työtilat)
  • Jokainen voi vapaasti hoitaa tehtävänsä missä hän haluaa, lepohuoneessa, kahvilassa jne.

Tiloja käytetään tehokkaammin. Yritykset sijoittavat rentoutumisalueisiin (kahvila, kuntosali, lepohuone jne.), Aivoriihiotilat, joiden avulla työntekijät voivat olla hiljaisia ​​ja keskittyä jne. Sisustus ei ole valittu sattumalta, ja se voi olla erilainen huoneen tyypistä riippuen.

CHO: n rekrytointi

CHO (Chief Happiness Officer) on aivan uudenlainen johtaja, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa ja joka näkyy nyt myös Ranskassa. Heidän tehtävänsä on kirjaimellisesti varmistaa jokaisen työntekijän onni ja varmistaa heidän hyvinvointinsa.

Oman tehtävänsä täyttämiseksi CHO: n on kiinnitettävä huomiota jokaiseen työntekijään ja tarjottava ratkaisuja. Hän tarjoaa sisäistä viestintää, järjestää tapahtumia, tarjoaa urheilutapahtumia, wellness-toimintaa (hieronta, jooga).

Kuntosali edesauttaa työntekijöiden hyvinvointia

Nämä toimet edistävät itsensä kehittämistä, mutta myös vähentävät paineita ja edistävät tiimihenkeä, joka luo ystävällisen ilmapiirin yrityksessä.

Melu tekijä QWL: ssä

Melu on tärkeä osa työelämän laatua ja sillä on kielteinen vaikutus. Itse asiassa Ifop-tutkimuksesta käy ilmi, että suurin osa työntekijöistä melu häiritsee ja että melusaaste vaikuttaa.

Tällainen haitta voi johtua kollegojen puhelinkeskusteluista, askeleista, näppäimistöistä, ovista, koneista ja ulkoisista äänistä jne.

Melun vaikutukset

Toimistoissa melua ei yleensä koskaan ylitä 50 dB, mutta se on kuitenkin ensisijainen syy häiriöön työssä. Yksi kahdesta työntekijästä sanoo, että työpaikalla ilmenevää melu vaikuttaa siinä määrin, että se vaikuttaa niiden tehokkuuteen.

Melun seuraukset eivät ole vähäisiä:

  • Menetty työaika: Melu voi aiheuttaa jopa 30 minuuttia menetettyä työaikaa päivässä.
  • Keskittymättömyys: Työntekijät todennäköisemmin tekevät virheitä. Itse asiassa David Rockin (Your Brain in the Office) tekemän tutkimuksen mukaan työntekijät todennäköisesti altistuvat melulle 11 minuutin välein. Vertailun vuoksi on arvioitu, että aivot tarvitsevat 23 minuuttia palautua keskittymään.
  • Tuottavuuden menetys: Työntekijä joka menettää aikaa ja keskittymistä, on vähemmän tuottava.
  • Vaikutukset terveyteen: näemme lisääntyneen väsymyksen aiheuttaen stressiä.

On erittäin tärkeää, että yritykset löytävät ratkaisuja melun käsittelyyn työntekijänsä vuoksi

Teollisuudessa, koska melu on kovempaa, sillä on paljon vakavia seurauksia ja se voi johtaa:

  • Unihäiriö
  • Sydän- ja verisuonisairaudet
  • Huimaus
  • tinnitus
  • Kuulon menetys

Ratkaisut melun torjumiseen työssä

Ratkaisuja on kahdenlaisia ​​melun vähentämiseksi:

  • Rakenteelliset ratkaisut: melun lähteen vähentäminen, akustisten väliseinien rakentaminen fonisen eristyksen auttamiseksi, nämä ratkaisut auttavat vähentämään yleistä melua yleisellä alueella. Ne ovat tehokkaita, mutta kalliita ja ne voivat olla monimutkaisia.
  • Yksilölliset ratkaisut: Kuulokkeet tai korvatulpat, kertakäyttöiset vaahtokorvakorut, yksilölliset kuulosuojaimet. Nämä ratkaisut ovat yhtä tehokkaita, vähemmän kalliita ja voit varustaa vain ne, jotka sitä tarvitsevat.

Työntekijöiden suojaaminen melulta lisää heidän tuottavuuttaan

Melu on kaikkialla ja sitä pidetään haittana, joka estää työntekijöitänne toimimasta täysipainoisesti. On tärkeää toimia parantaakseen heidän mukavuuttaan ja kykyään työskennellä. Jotta voit oppia lisää melusta ja oppia torjumaan sitä, lataa opas "6 olennainen osa kohinaa työssä".

Lataa Guide 6 olennaiset elementit melua vastaan työpaikalla