Kuulonsuojaimen mukavuus on ratkaiseva tekijä työperäisen kuurouden ja kuulonaleneman torjunnassa. Valettujen korvatulppien mukavuutta on vaikea saavuttaa muilla suojaimilla, koska niiden käyttö on vaivatonta koko työpäivän ajan. Teknikum ymmärsi tämän ja päättivät siksi hankkia työntekijöiden käyttöön Cotral Labin kuulonsuojaimet.

Teknikum-konserni on yksi merkittävistä polymeeriteknologian osaajista Euroopassa

Teknikum-konserniin kuuluvat kolme tehdasta Suomessa, tehdas Kiinassa ja Unkarissa, myyntiyhtiö Saksassa ja myyntiedustus Venäjällä.

Teknikumin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. teollisuusletkut, muottituotteet kumista ja muovista, kumipinnoitteet ja -päällysteet, polyuretaani- ja nestesilikonituotteet sekä kumisekoitukset, -levyt ja -matot. Teknikumin osaamisalueet ovat kulutuksen ja korroosion suojaukseen liittyvät tuote- ja palveluratkaisut, nesteiden ja muiden materiaalien siirtoon suunnitellut teollisuusletkut ja letkuasennelmat sekä asiakaskohtaisesti suunnitellut ja valmistetut polymeerituotteet.

Kuulosuojauksen Asiantuntija Elina Joensuu on tuttu vieras Teknikum:illa. ”Asiakas on luottanut Qeos suojaimiimme ja palveluihimme, ollut tyytyväinen joten oli mukava tulla uudelleen tekemään lisää suojaimia uusille henkilöille. " Näin suojaimet valmistetaan.

Qeos V2 - Cotral Lab

Kuorvamuotin mallien otto

Muokatun korvatulpanvalmistus alkaa mallin otosta. Kun Cotral Lab Kuulosuojauksen Asiantuntija vierailevat yrityksessä varustaakseen työntekijöitään ja lisäävät tietoisuutta meluun liittyvistä asioista, he suorittavat seuraavat toimet määritellyn protokollan mukaisesti:

 • Keskustelu tulevan käyttäjän kanssa ympäröivästä äänimaailmasta: Tavoitteena on tietää käyttäjän kuulon liittyvät tiedot ja käyttötottumukset ja varmistaa että mallin otto voidaan tehdä (mahdollinen kuurous, korvaleikkaukset, allergiat jne.).
 • Sopivan suojaimen valinta SAPAN-menetelmällä: Kuulonsuojausasiantuntija (HPS) valitsee sopivimman suojamallin ja -suodattimen yhdessä turvallisuusvastaavan ja käyttäjän kanssa huomioiden ympäröivän melun aiheuttamat vaatimukset ja muut käyttöön vaikuttavat seikat esimerkiksi muiden suojavarusteiden samanaikainen käyttö jne.
 • Käyttäjän korvan tarkistaminen: Tarkoituksena on varmistaa että korvan terveys ja ettei korvavahan suuri määrä estä mallinottoa.
 • Vaahtomuovi stoppari ja massa: riippuen käyttäjän korvakäytävän koosta asiantuntija valitsee oikean kokoisen stopparin joka pysäyttää massan oikeaan kohtaa korvakäytävässä ja täyttää sen jälkeen korvakäytävän etuosan mallinteko massalla.
 • Kuivaus: Massan annetaan kuivua parista minuutista kymmeneen minuuttiin. Tämän vaiheen aikana on tärkeää, ettei puhuta jotta leuan liike ei muokkaa mallin muotoa.
 • Suojauksen ja vaatimustenmukaisuuden tarkistus: Kun massa on kovettunut, asiantuntija poistaa mallin käyttäjän korvasta ja suorittaa vaatimustenmukaisuus tarkistuksen.
 • Toimitus tehtaalle: Mallit lähetetään konttorille Raisioon jossa ne 3D skannataan ja siirretään sen jälkeen elektronisesti Ranskan tehtaalle valmistukseen.

Pasi Saarinen (kuvassa) innostui lisäksi uudesta Clear-mallin suojaimesta, jotka otti vapaa-ajan käyttöönsä

3D-mallinnus

Kun korvatulpan elektroniset mallit saapuvat tehtaalle, niiden laatu tarkistetaan uudelleen.

Mallin huolellinen muokkaaminen on olennainen ja tärkeä osa valmistusta jolla saavutamme mahdollisimman parhaan tehokkuuden ja optimaalisen mukavuuden:

 • Skannattua mallia muokataan vastaamaan tulevaa suojaimen muotoa.
 • Filtterin paikka määritellään.
 • Lisätään yksilöllinen tunnistuskoodi suojaimeen.

3D mallintaja muokkaa valmistettavaa suojainta

Mallintamisen jälkeen suojain lähetetään digitaalisesti tuotantoon, jossa suojain valmistetaan 3D tekniikalla.

Valmistusprosessi

Kahdenkymmennen viiden vuoden kokemuksella Cotral on optimoinut parhaat tuotantotekniikat. Cotral Lab valmisti aiemmin tuotteet käsin silikonilla, mikä on edelleen yleistä muiden valmistajien tuotteiden kohdalla markkinoilla.

Vuodesta 2010 lähtien Cotral Lab on siirtynyt 3D valmistukseen paremman tarkkuuden saavuttamiseksi ja siten suojaimen tehokkuuden optimoimiseksi.

Tuotantoprosessissamme suojain valmistetaan lisäämällä materiaalia kerrostamalla päällekkäin ohuita kerroksia. Se tuo mukanaan seuraavat edut:

 • 3D-valmistusmenetelmällä valmistusmenetelmät ovat täysin yhtenäiset.
 • Tämän vuoksi tuotantotarkkuus on täysin ylivoimainen, toisin kuin manuaalisessa valmistuksessa.
 • Lisäksi menetelmä mahdollistaa paremman tehokkuuden kuin manuaalisesti valmistetut kuulosuojaimet.

Cotral Lab: n käyttämä valmistusmenetelmä on samantapainen kuin hammasproteesin valmistuksessa käytetty, mikä tarkoittaa korkeaa tarkkuutta, erinomaista laatua (ilman ylimääräisiä ainejäämiä) ja korkeiden hygieniavaatimusten noudattamista.

Cotral Lab parantaa jatkuvasti valmistusprosessiaan ja pystyy nyt takaamaan suojaimilleen 96% tehokkuuden kun vastaavasti mitatut tehokkuusarvot ovat 31% kertakäyttöisille korvatulpille ja 75% silikonilla valmistetuille kuulonsuojaimille.

Vuodesta 2010 lähtien valetut korvatulpat on valmistettu seuraavasti:

Suojauksen valmistukseen tarvittavat tiedot välitetään mallinnuksesta tuotantoon. Suojaimet valmistetaan yhdessä samanlaisten suojaimien kanssa (malli, väri jne.). 3D-valmistustekniikka mahdollistaa jokaisen suojaimen valmistuksen omien mittojen mukaan.

Operaattori ohjelmoi 3D tuotantokonetta

Kerros kerrokselta, yhden micronin tarkkuudella, suojain valmistuu yhdestä kahteen tunnin sisään ja ensimmäinen valmistusosuus on valmis:

Kuulosuojaimia levyllä valmistumisen jälkeen

Tämän vaiheen jälkeen suojaimet poistetaan levyltä, tarkastetaan, puhdistetaan ja kuivataan ennen viimeistelyvaihetta. Tämä vaihe on tärkeä, koska se varmistaa suojaimen kestävyyden ja yhteensopivuuden mallin kanssa. Kaikki nämä prosessit antavat meille mahdollistavat 100 micronin tarkkuuteen pääsyn (vastaa yhden hiuksen paksuutta).

Kun tuote on valmis, lisätään varusteet kuten kahvat ja uuden laadunvalvonnan jälkeen suojaimet siirtyy toimitukseen.

Logistiikka

Tässä vaiheessa Cotral Lab -asiantuntijat voivat luottaa robottien apuun, jotka auttavat monissa tehtävissä:

 • Tietokoneen ID-koodi ilmoittaa, mikä suodatin asetetaan suojaukseen.
 • Yksilölliset korvatulpat kerätään, tarkastetaan ja pakataan lähetystä varten toimituspakettiin.

Robotti varastoimassa yksilöllisiä kuulosuojaimia

Tämä robotti, joka on samantapainen apteekkien käyttämien kanssa, takaa yksilöllisen suojaimen jäljitettävyyden.

Lähetys

Tilauksen toimitusaika on yleensä noin 3 viikkoa. Nyt voimme toimittaa suojaimet asiakkaillemme jaettavaksi käyttäjille.

Cotral Lab suojaimet pakataan toimitusta varten

Teknologian takana: Ihmiset jotka intohimoisesti haluavat suojella kuuloasi

Uudella teknologialla on merkittävä rooli Cotral Lab -tuotteiden valmistuksessa. Nämä teknologiset edistysaskeleet eivät kuitenkaan olisi mitään ilman asiantuntijoidemme tietotaitoa, jotka valmistavat yksilöllisiä korvatulppia, joita käytät huomenna.

Cotral Lab Finland on erikoistunut yksilöllisten korkealaatuituisten kuulonsuojainten B2B-myyntiin. Voimme siten tarjota maailman suurimman valmistajan tuotteet ja ainutlaatuiset räätälöidyt lisäpalvelut. Lähes 8 000 käyttäjää ja yli 500 yritystä Suomessa luottavat meihin, ja mikä tärkeintä, yli 98% käyttäjistä on erittäin tyytyväisiä heidän suojaimiinsa. Tämä takaa 100%: n käyttöasteen meluisissa ympäristöissä, jolloin yritykset voivat olla turvallisin mielin henkilökuntansa kuulon terveyden suhteen.

Vertaa eri suojaustyypit valinnan tekemiseen

Muokatut kuulonsuojaimet ovat osa suojain-perhettä samalla tavoin kuin kertakäyttöiset korvatulpat tai kuppisuojaimet. Ennen kuin valitset työntekijöidesi tarpeisiin parhaiten sopivan ratkaisun, vertaile kunkin ratkaisun vahvuuksia ja heikkouksia lataamalla raportimme.

Opas kuulonsuojaimen valintaan kahdeksassa avainkohdassa