Kuulon terveyteen liittyen, markkinoilta löytyy erilaisia henkilökohtaisia kuulonsuojaimia.

Mukavuus, kommunikointi, helppokäyttöisyys... 8 tärkeää asiaa on välttämätöntä ottaa huomioon kun valitaan henkilökohtaisia kuulonsuojaimia kullekin työntekijälle. Kukin henkilökohtainen kuulonsuojain vastaa näihin enemmän tai vähemmän. Keskitytään Cotral Labin yksilölliseen, muotoonvalettuun korvatulppaan kohta kohdalta.

Kuulon terveyteen liittyen, markkinoilta löytyy erilaisia henkilökohtaisia kuulonsuojaimia

Kuulonsuojaimen mukavuus vaikuttaa siihen, että suojainta käytetään 100% ajasta kun altistutaan melulle

Mukavaa henkilökohtaista kuulonsuojainta käytetään melussa pidempiä aikoja ja säännöllisemmin. Suojaimen tulee olla niin mukava, että työntekijä ei enää huomaa sitä.

Muotoonvaletut kuulonsuojaimet koetaan markkinoilla kaikkein mukavimmiksi. Ne sopivat täydellisesti korvakäytävään ja sopivat kaikenmuotoisille korvakäytäville. Cotral Lab innovoi ja kehittää tuotannossaan koko ajan uusia valettuja korvatulppia varmistaen niiden istuvuuden ja että niitä voi pitää 100% ajasta kun altistuu melulle.

Vähitellen työntekijät eivät osaa olla ilman kuulonsuojaimiaan ja käyttävät niitä pysyvästi ollessaan melussa.

Kommunikointi turvaamaan työntekijänne

Henkilökohtaista kuulonsuojainta käytetään 100% ajasta meluisassa työtilassa jos työntekijän on mahdollista kommunikoida ottamatta kuulonsuojainta pois sekä havainnoida työympäristöään.

Vaimennussuodattimien avulla kuulonsuojaimet eivät eristä käyttäjää. Ne voidaan myös vaihtaa meluisassa työympäristössä. Näiden kanssa ei ole myöskään tarvetta korottaa ääntä melussa tullakseen ymmärretyksi ! Työntekijänne ovat näin vähemmän stressaantuneita ja käyttävät helpommin kuulonsuojaimiaan.

Toisin kuin monet muut henkilökohtaiset kuulonsuojaimet, jotka estävät täysin kuulemisen, Cotral Labin kuulonsuojaimet auttavat erottamaan myös tarvittavat varoitusäänet. Tämä on todellinen tae työntekijäsi ja yrityksesi turvallisuudesta.

Helppokäyttöiset kuulonsuojaimet

Yksilölliseen kuulonsuojaimeen on helpompi tottua ja saada työntekijöiltä hyvää palautetta kun kuulonsuojain on helppokäyttöinen ja helppo puhdistaa. Se on näin myös helpompi ottaa käyttöön koko tiimille.

Cotral Labin yksilölliset kuulonsuojaimet ovat erittäin helpot ottaa käyttöön. Punaisesta merkistä tunnistaa oikeinpuoleisen suojaimen. Suojain asettuu vaivattomasti korvakäytävään. Niiden huolto on yksinkertaisempaa. Puhdistusvaahdon ja liinan avulla työntekijä puhdistaa suojaimensa muutamassa minuutissa.

Cotral Labin korvatulpat toimitetaan omassa paketissa. Teidän tarvitsee vain jakaa suojaimet työntekijöille. 6 vuoden takuuaika turvaa teidät pitkäksi aikaa: Ei varastointia ja sen seurantaa, asiakaspalvelutuki ja mahdollisuus varmistaa suojainten tehokkuus CAPA-testillä.

Yhteensopivuus muiden suojavälineiden kanssa takaa turvallisuuden

Joissakin tilanteissa, joissa käytetään suojakypärää, maskia tai suojalaseja yhdessä, suositellaan myös kuulonsuojainten käyttöä.

Cotralin yksilölliset kuulonsuojaimet mahdollistavat tämän yhteensopivuuden. Se takaa turvallisuuden ja käyttäjän liikkuvuuden.

CE-sertifiointi vakuuttaa toimittajan luotettavuuden

Henkilökohtaiset kuulonsuojaimet tulee olla CE-sertifioituja. Kun suojaimet sisältävät vaimennusfiltterin (muotoonvaletuissa tai muissa vastaavissa) tulee sekä suojain että filtterit olla CE-sertifioituja.

Yksinkertaisesti, toimittajan on pystyttävä toimittamaan todistus sekä suojaimista että suodattimista.

Jos toimittaja toimittaa todistuksen ainoastaan suodattimista, eivät ne silloin noudata kuulonsuojaimia koskevaa direktiiviä. Tämä on erittäin tärkeä asia, sillä vaimennus voi olla täysin erilainen. Näin työntekijät voidaan joko ylisuojata tai suojata puutteellisesti.

Ihanteelliset vaimennusarvot henkilökohtaisissa kuulonsuojaimissa

Cotral Labin suojaimet ja suodattimet ovat kaikki todistetusti sertifioituja. Kun valitset Cotralin kuulonsuojaimet, on se varmuus todistetusti oikein suojatusta henkilöstöstä.

Kuulonsuojainten hygienia, riippumatta työympäristöstä

Henkilökohtaisia kuulonsuojaimia tulee pystyä käsittelemään kaikissa olosuhteissa: työntekijän likaiset kädet eivät saa haitata suojainten käsittelyä.

Cotralin kuulonsuojaimet ovat varustettu kahvoilla. Kahvojen avulla työntekijän on helppo laittaa ja ottaa suojaimet pois korvasta riskeeraamatta bakteerien joutumista korvakäytävään.

Korkea toleranssi työntekijöiden hyvinvoinnin takaamiseksi

Työntekijän on totuttava kuulonsuojaimiinsa mahdollisimman helposti. Siksi materiaalia on mukautettu niin, että suojaimet eivät aiheuta ärsytystä tai kutinaa korvakäytävässä.

Cotralin valetut kuulonsuojaimet ovat valmistettu bioyhteensopivasta hartsista. Ihokosketuksessa ne kestävät pitkään.

Teollisuuden ja liiketoimintojen kunnioittaminen

Henkilökohtaisten kuulonsuojainten tulee soveltua erilaisiin työtehtäviin ja teollisuuden aloille. Esimerkiksi rakennusalalla työskenteleville on erilaiset vaatimukset kuin elintarvikealalla työskentelevillä.

Cotral Labin kuulonsuojaimissa on otettu nämä tekijät huomioon. Jotta voidaan vastata kansainvälisen elintarviketeollisuuden (ISF, International Food Standard) standardien vaatimuksiin, tulee suojaimissa olla lisävarusteena suojaimia yhdistävä nauha sekä elektromagneettinen kuula läpivalaisua varten.

Rakennusteollisuuden alalla työskenteleville on myös erilaisia vaatimuksia: suojaimia yhdistävä kaulanauha kiinnitysklipsulla osien häviämisen estämiseksi, suojaimet, joita on helppo käsitellä myös hanskat kädessä, sopiva suojaustaso myös korkeille taajuuksille, suunniteltu myös tuplasuojauksen tarpeeseen, suojakotelo, jossa suojaimet voidaan säilyttää.

Heräsikö kiinnostuksesi? Haluatko tietää enemmän?

Ota yhteys Cotral Labin